Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

2leph-00hoofd

Creatieve vakantiecursussen in de Auvergne, Frankrijk

Creatieve vakantiecursussen in de Auvergne, Frankrijk

Ideale omstandigheden
voor creatieve vakantiecursussen

Le Phaux is een klein gehucht op 4 km afstand van het provinciestadje Noirétable. Het ligt in de streek Les Monts du Forez aan de Oostrand van de Auvergne in Frankrijk. Dit bergachtig gebied aan de noordoostkant van het Centraal-Massief is nog niet ontdekt door het grote toerisme; je vindt hier een ongehoorde rust en stilte.

Creatieve vakantiecursus beeldhouwen in de Auvergne, Frankrijk

In de zomer is het er warm en droog. Het kan er dus ontzettend blauw zijn! Het zijn ideale omstandigheden voor creatieve vakantiecursussen. Heerlijk weer om buiten te tekenen en te schilderen en te beeldhouwen en spelenderwijs bruin te worden.

Creatieve vakantiecursussen in de Auvergne, Frankrijk

Data en prijzen van de vakantiecursussen.

We hanteren in onze prijzen een vroegboekkorting. Je kunt flink besparen als je je op tijd aanmeldt en het gehele cursusbedrag in één termijn overmaakt. Heb je een beperkt budget? Bij Bleu et Vert kun je nog goedkoper meedoen aan een vakantiecursus. Doe een bod via de Bleu et Vert veiling.
Indien we een cursusweek moeten annuleren vanwege het coronavirus, dan zullen we alle betalingen betreffende die week terugstorten.

Vakantiecursus tekenen- schilderen in de Auvergne, Frankrijk

Vakantiecursus schilderen geheel vernieuwd.

Sinds enkele jaren hebben we een nieuwe opzet van de schilderweken. Dat bevalt goed. Bij het inschrijven voor een schilderweek maak je een keuze uit negen verschillende creatieve workshops. Zo maken we wekelijks een toegesneden programma aan de hand van de wensen van de deelnemers. En jij bepaalt mede hoe het programma van jouw cursusweek er uit komt te zien.

Vakantiecursus beeldhouwen in Le Phaux, Auvergne, Frankrijk

3 vakantiecursussen beeldhouwen in steen

Beeldhouwen in steen is een groots avontuur! Kom het mee beleven! Komende zomer organiseren we drie weken hakken in steen. Henk de Jong is onze gemotiveerde docent. Hij begeleidt je met enthousiasme, humor en respect. Heb jij je hartstocht voor het hakken in steen al ontdekt?

6ardn-00hoofd

Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, Frankrijk

Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, N- Frankrijk

Ideale plek voor creatieve vakantiecursussen

Any-Martin-Rieux is een klein dorp op 12 km afstand van het provinciestadje Hirson. Het ligt in de streek Thierache aan de Westrand van de Franse Ardennen. Dit glooiende gebied in het uiterste noorden van Frankrijk is nog niet ontdekt door het grote toerisme; je vindt hier een ongehoorde rust en stilte. Er is weinig autoverkeer: een ideaal gebied voor fietsers en wandelaars.
foto Bel Any

Creatieve vakantiecursus schilderen in de Ardennen, N- Frankrijk

In de zomer is het er blauw en groen. De zomer is doorgaans stabiel en er valt slechts af en toe een buitje. Het zijn ideale omstandigheden voor creatieve vakantiecursussen. Heerlijk weer om buiten te tekenen, schilderen, te zingen, theater te maken en spelenderwijs bruin te worden.


Creatieve vakantiecursussen in de Ardennen, N- Frankrijk

Data en prijzen van de vakantiecursussen

We hanteren in onze prijzen een vroegboekkorting. Je kunt flink besparen als je je op tijd aanmeldt en het gehele cursusbedrag in één termijn overmaakt. Heb je een beperkt budget? Wij geven korting aan mensen met een lager inkomen. En bij Bleu et Vert kun je dan zelfs nog goedkoper meedoen aan een vakantiecursus via de Bleu et Vert veiling. Kom genieten voor een habbekrats! Meld je nu aan: Voor jou gaat dan het vakantieleven al beginnen!

Creatieve vakantiecursus theater in de Auvergne, Frankrijk

Vakantiecursus theater in Frankrijk.

Aanstaande zomer zal Bleu et Vert voor de 5e maal een creatieve theaterweek organiseren in Frankrijk. Dit zal dan voor de 3e keer op Bel Any zijn en wel van 21 - 28 augustus. De vakantiecursus zal worden gegeven door Sanne Arbouw. De theaterweken vanaf 2016 werden inderdaad de poëtische, dynamische, hilarische  en ontroerende weken die Sanne beloofde. We kijken daarom nu al reikhalzend uit naar de theaterweek van aanstaande zomer!

Creatieve zangweek in Bel Any, N- Frankrijk

Ontspannen zangweek met wereldmuziek in de Franse Ardennen

De zangweken van Frohmut Knie in Le Phaux zijn populair. In 2015 was haar cursus in Le Phaux geheel volgeboekt. Afgelopen zomers was de zanggroep van Frohmut in Bel Any ook vrijwel volledig volgeboekt. I.v.m. de coronacrisis hebben we de zangcursus van 2020 moeten annuleren. We hopen dat het in 2021 weer veilig zal zijn om de zangweek door te laten gaan. Kom dan weer genieten uit volle borst!

Vakantiecursus tekenen- schilderen in de Ardennen, N- Frankrijk

Vakantiecursus schilderen geheel vernieuwd

De sinds enkele jaren nieuwe opzet van de schilderweken bevalt goed. We passen die aanpak ook in Bel Any toe. De schilders reageren er enthousiast op. Komende zomer geven we weer twee weken schildercursus op Bel Any. Bij het inschrijven voor een schilderweek maak je een keuze uit negen verschillende creatieve workshops. Zo maken we wekelijks een toegesneden programma aan de hand van de wensen van de deelnemers. En jij bepaalt mede hoe jouw cursusweek er uit komt te zien.

3waml-00hoofd

Kunstzinnige cursussen en coaching in Gelderland, Nederland

Wamel ligt in het Land van Maas en Waal. Dit gebied ligt ingeklemd tussen de Maas en de Waal en strekt zich uit van Wychen tot Zaltbommel. Je vindt hier de rijkdom van een oerhollands landschap met schilderachtige uiterwaarden, eindeloos slingerende dijken en traag stromende rivieren.

In het voorjaar staan de fruitbomen in volle bloesem. De dijken zijn wit en geel gekleurd door uitbundig bloeiend fluitekruid en koolzaad. Nederland in volle glorie biedt volop kleur om te tekenen en schilderen!
Sinds 2020 organiseren we geen zangdriedaagse meer in Wamel. Er is nog wel een Bleu et Vert zangweek in de Franse Ardennen.
Al eerder zijn we opgehouden met het organiseren van de teken- schilderdriedaagsen. We organiseren nog wel Retourdagengroepen in Wamel en je kunt coaching aanvragen.

Data en prijzen. We hanteren in onze prijzen een vroegboekkorting. Je kunt flink besparen als je je op tijd aanmeldt en het gehele cursusbedrag in één termijn overmaakt.

Retourdagencyclus. Zeven vrij- of zaterdagen per jaar komt een groep gevorderde schilders bij elkaar om hun werk te bespreken. De deelnemers vinden het inspirerend om resultaten en ervaringen uit te wisselen. We praten over het werk, over de vorm en de inhoud, over de logica van de keuzes die je maakt, over de moeilijkheden en de valkuilen die je tegenkomt. In beide groepen is soms jarenlang geen plaats beschikbaar gekomen. Maar er zijn ook jaren met wisselingen. Wellicht komt er weer plek vrij per september 2021.

Coaching.  Bleu et Vert biedt coaching aan bij de ontwikkeling van je schilder- en tekenvaardigheden. De coaching bestaat uit een gesprek van een uur over je meegebrachte werk. Middels vragen en antwoorden, tips en stimulerende opmerkingen zet Gerrit met enthousiasme, humor en respect een toon waarin je werk tot verdere ontplooiing kan komen. Individuele begeleiding via coachingsgesprekken doet hij al sinds 2003.

Teambuiling of feest. Heb je iets te vieren? We maken het mogelijk met een creatieve of kunstzinnige invulling. We gieten je bedrijfsuitje of teambuilding in een persoonlijk op maat gemaakt jasje. We geven je vrienden- of familiefeest een kleurrijke uitdossing. En als je het wilt, kunnen we er ook nog een feestelijke catering bij verzorgen.

4wadn-00hoofd

Bleu et Vert Wad'nweek: Zeilen en schilderen op de Waddenzee

De Bleu et Vert Wad'nweek is een jaarlijks terugkerende, dynamische week op de Wadden. Zeilend en schilderend hoppen we met de tjalk de Vlieter van eiland naar eiland.
Elk jaar is de week weer geheel anders. Weer, wind en getijden zorgen voor steeds wisselende omstandigheden. Het maakt onze Wad'nweek tot een groot avontuur.
Deze trailer geeft je een beeld van de Bleu et Vert Wad'nweek.
Wil je meer filmbeelden zien van de Wad'nweek? Klik dan hier.

Corona heeft een lelijke streep gehaald door ons jubileumjaar (25!) met de Vlieter. Mede vanwege de zeer beperkte ruimte op een schip, hebben we de week moeten annuleren. We hopen dit jaar alsnog voor het 25e seizoen te varen met de Vlieter van 3 - 10 september. We hebben in samenspraak met Jan Rijswijk een alternatieve invulling van de Wad'nweek besloten. Meer over deze plannen lezen jullie op deze website en in de Bleu et Vert nieuwsbrief.

Direct naar data en prijzen. Direct naar inschrijfformulieren.

In mei is de lente in volle gang. De dagen zijn lang, de zon staat al hoog aan de hemel. Fijne omstandigheden om veel buiten te zijn en te zeilen en te tekenen en schilderen. Maar in 2021 zullen we i.v.m. corona de Wad'nweek organiseren van 3 - 10 september.
Op de Waddenzee ontmoet je de elementen: de zon op je huid, je haren in de wind en langs het schip het opspattende, zilte water.
Een heerlijke omgeving voor een zeilende schilderweek.

De Bleu et Vert Wad'nweek is een dynamische week op de weergaloze Waddenzee: een wereld van wind en water, zout en zand, zon en zee.
Zeilen en schilderen wisselen elkaar af in een avontuurlijk ritme.
Bleu et Vert vaart met een prachtige tjalk van de bruine vloot. Je bent van harte welkom aan boord van de Vlieter!

Denkend aan Holland
Denkend aan Holland
zie ik weergaloze Wadden
zich voor de boeg uitstrekken,
rijen duinen ondenkbaar laag
als nietige hobbels aan den einder liggen;
en in de geweldige ruimte verzonken
de witte zeilen,
glijdend over het vlakke water.

Zeehonden zonnen behaagziek
op drooggevallen platen
en meeuwen ketsen
gekscherend
over het opspattend schuim.
De lucht hangt hier laag
en nergens elders strooit de zon
zo uitbundig stralend
met zijn warme lentelicht.

Nergens elders is nietigheid
voelbaarder dan hier,
onder de gewelfde uitspanning
van miljoenen sterren
waar zwierig zwaaiende vuurtorens
de gitzwarte nacht bakenen.

En in alle verre uithoeken
wordt de ritmisch
fluisterende stem van het water
eeuwig gehoord.

Gerrit Meursman,
vrij naar Hendrik Marsman

5drnt-00hoofd

Atelierweken schilderen voor gevorderden in de Blauwe Bok

De Bleu et Vert Atelierweken zijn jaarlijks terugkerende weken tekenen- schilderen voor gevorderden in de Blauwe Bok, Zorgvlied, Drenthe. De deelnemers vinden het inspirerend om een week onder één dak te werken en samen resultaten en ervaringen uit te wisselen. We praten met elkaar over het werk, over de vorm en de inhoud, over de logica van de keuzes die je maakt, over de moeilijkheden en de valkuilen die je tegenkomt.
Deze korte film geeft je een beeld van de Bleu et Vert Atelierweken in Drenthe.

Vakantiewoning en atelier de Blauwe Bok is gelegen in Zorgvlied, een klein dorp aan de rand van het nationaal park Drents- Friese Wold. Met 6100 ha is dit een van de grootste nationale parken van Nederland. Je vindt hier naaldbossen, loofbossen, heidevelden en de één na grootste zandverstuiving van Nederland. Een omgeving met een rijke variatie als inspiratiebron om te tekenen en schilderen.

De Blauwe Bok is een groepaccomodatie met een bijbehorend atelier. Onze gasten roemen het comfort, de sfeer, de ruime opzet en de luxe van de accomodatie. Deelnemers aan de Bleu et Vert Blauwe Bokweken komen vaak ieder jaar terug.
Het atelier is licht en zeer ruim. Er staat een groot aantal houten ezels, tafels en stoelen. Zo heeft iedereen een ruime plek om uitgebreid te werken.

Jaarlijks organiseren we één week voor gevorderden en één week met open inschrijving in De Blauwe Bok, normaal in de lente, maar i.v.m. cocona dit jaar in september. Iedereen werkt naar aanleiding van een eigen thema. De deelnemers vinden het inspirerend om een week onder één dak te werken en met elkaar resultaten en ervaringen uit te wisselen. We praten met elkaar over het werk, over de vorm en de inhoud, over de logica van de keuzes die je maakt, over de moeilijkheden en de valkuilen die je tegenkomt.

In 2020 waren de atelierweken van mei verplaatst naar september. Beide weken waren stijf volgeboekt en de deelnemers waren heel enthousiast. In 2021 hopen we de atelierweken weer in september te organiseren: 10 - 17 september is gereserveerd voor deelnemers van de Retourdagengroepen en enkele andere vaste deelnemers; 17 - 24 september is met vrije inschrijving. Indien er plaatsen beschikbaar blijven, nodigen we mensen hiervoor uit. Laat het ons gerust even weten indien je belangstelling hebt.

Geef vorm aan de zomer; geef kleur aan je vakantie

Privacyverklaring / Wet AVG Algemene Verordening Gegevensbescherming

Bleu et Vert is een eenmanszaak van Gerrit van Meurs. Mijn vrouw Susan Ebbers werkt incidenteel mee in het bedrijf. Deze twee personen zijn de “wij” die verder in deze verklaring genoemd zijn.

Wij zijn verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Overigens heeft niemand inzage in de gegevens die op onze computer zijn opgeslagen. Wij nemen de huidige privacywetgeving in acht. 


Persoonsgegevens die we gebruiken

Bleu et Vert gebruikt een beperkt aantal persoonsgegevens. Dat zijn:
Naam en e-mailadres

In geval van een inschrijving voor een van onze cursussen gebruiken we tevens:
Adres, postcode en woonplaats
Geboortedatum en geslacht
Telefoonnummer en e-mailadres


Verwerkingsdoelen

De persoonsgegevens gebruiken we om met je te kunnen communiceren en om (al dan niet potentiële) deelnemers te informeren.


Inschrijvingen.

De meeste persoonsgegevens gebruiken we louter in geval van een inschrijving voor een van onze cursussen. Deze gegevens slaan we op in een bestand op onze computer.

Je geboortedatum en het geslacht gebruiken we om (al dan niet potentiële) deelnemers te informeren over de leeftijden en het aantal mannen/ vrouwen die in een bepaalde cursus staan ingeschreven. De leeftijd en het geslacht geven we louter anoniem, dus NOOIT in combinatie met je naam en/of adres.

Adres, postcode, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer gebruiken we om met je te kunnen communiceren over de cursus waar je je voor hebt ingeschreven. Dit doen we bij voorkeur per e-mail. Indien je geen e-mailadres ter beschikking hebt gegeven, communiceren we over de cursus via je postadres.

Je adres en woonplaats gebruiken we tevens soms in geval van het organiseren van onze liftservice. We brengen mensen die liften vragen en aanbieden met elkaar in contact. We streven naar een match in dezelfde regio.

Je telefoonnummer gebruiken we indien de communicatie per e-mail niet of onvoldoende snel werkt.


Nieuwsbrieven

Wij nemen onze (potentiële) klanten graag mee op reis achter de schermen van Bleu et Vert. Dat doen we met onze email nieuwsbrieven met daarin informatie en foto’s over ons kunst- en cursusaanbod, aantrekkelijke aanbiedingen en kortingsacties, nieuws over interessante exposities in het land, recepten uit de Bleu et Vert keuken, een fototitelwedstrijd met creatieve cadeaus, een column van Gerrit Zonnebril, een gedicht van Marthe en de strip Kwassie.

Deelnemers aan onze cursussen ontvangen de Bleu et Vert nieuwsbrief. Je kunt je er ook voor aanmelden via onze website. We hebben je gegevens (je e-mailadres en je naam) opgeslagen in een emailadressenbestand op onze P.C.

We mailen ca 7 nieuwsbrieven per jaar en af en toe nog een korter informatief bericht. In totaal mailen we je zo’n 10 keer per jaar en in ieder geval niet meer dan 12 keer per jaar.

Je kunt je te allen tijde met één mailtje uitschrijven van onze mailinglijst.Bewaartermijn

Om op een goede manier met je te kunnen communiceren bewaren we je persoonsgegevens. Bij uitschrijving van de nieuwsbrief zullen we je naam en e-mailadres verwijderen uit ons nieuwsbrievenbestand.

Van alle deelnemers aan een (of meer) van onze cursussen bewaren we de persoonlijke gegevens. Deze gebruiken we o.a. om de geschiedenis van Bleu et Vert vast te leggen. We vinden het fijn om met terugwerkende kracht te kunnen zien wie er wanneer aan welke cursusweek heeft deelgenomen. Ook helpt het ons met statistische gegevens, zoals de gemiddelde leeftijd van onze deelnemers.

Een keer per vijf jaar beloont Bleu et Vert de trouwe deelnemers. Met dank aan het bewaren van de genoemde gegevens kunnen we bepalen wie er voor een beloning in aanmerking komt.

Wanneer je een verzoek indient om je persoonsgegevens te laten verwijderen, dan zullen we dat binnen 2 weken doen.

 
Delen met derden

Wij verstrekken NOOIT persoonlijke gegevens aan anderen. Een verzoek om contact met een mededeelnemer aan een van onze cursussen kunnen mensen per e-mail aan ons richten. We zullen deze e-mail doorsturen. Zo houdt de benaderde de mogelijkheid om dit verzoek te negeren en zijn/ haar e-mailadres privé te houden.

We gebruiken voor de verzending van onze nieuwsbrieven geen extern programma of bedrijf. We houden zelf de e-mailadressenlijst bij en zorgen zelf voor de verzending van de nieuwsbrieven. Namen en e-mailadressen van ontvangers van onze nieuwsbrieven staan louter op onze eigen computer.


Beveiliging

Wij nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, en andere ongewenste handelingen met persoonsgegevens tegen te gaan.
In een latere versie van deze verklaring zullen we daar uitgebreider op in gaan.
Als je het idee hebt, dat je gegevens ondanks onze privacymaatregelen toch niet goed beveiligd zijn, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
Cookies

Wij zijn liefhebbers van koekies, maar Bleu et Vert maakt op de website geen gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone.


Google Analytics

De website van Bleu et Vert maakt gebruik van Google Analytics. Dit is een dienst van Google Inc. Google Analytics is een webanalysedienst die gebruik maakt van cookies om te analyseren hoe mijn website wordt gebruikt. Deze cookies worden benut voor het opslaan van bezoekersinformatie (bijvoorbeeld de duur van uw bezoek aan mijn website). Google kan deze informatie mogelijk geanonimiseerd aan derden verschaffen. Meer informatie over hun privacy beleid vind je op de website van Google Analytics


Social media

Via onze website kan je ook social media benaderen, zoals Facebook. Facebook kan cookies op je computer plaatsen als je via onze website doorklikt. Wij hebben hierop geen invloed. Meer informatie over hun privacy beleid vind je op de website van Facebook.


Rechten van betrokkenen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij ons via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het is niet toegestaan om gegevens van iemand anders in te zien.

We willen je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, als je van mening bent dat we niet voldoen aan de privacyregelgeving als bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 
Gegevensbescherming

Wij doen er alles aan om alle persoonsgegevens die we verwerken optimaal te beschermen. Niemand anders dan Susan Ebbers en Gerrit van Meurs hebben inzage in bestanden met persoonlijke gegevens. We geven NOOIT zonder je toestemming persoonlijke gegevens door aan een ander.

 
Afsluitend

We vertrouwen er op dat we je voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd omtrent ons privacybeleid. Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op.

25 mei 2018
Bleu et Vert,
Susan Ebbers en Gerrit van Meurs,
Kerkstraat 76
6659AD Wamel
0031-487502444/ 0031-653658506
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.