Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Workshops, exposities, Gerrit’s kunst

Bleu et Vert
blablablablog

Gerrit houdt je op de hoogte van de workshops en nieuwsbrieven van Bleu et Vert.

In de B&V nieuwsbrieven vind je ook van alles over Gerrit's kunst, exposities en overpeinzingen.

Reageren? Graag!

Uitnodiging en een extra dag in Le Phaux 2019.


Nieuwsbrief 81                                                              9 september 2018


Beste mensen,

Vroeger kwamen de mensen naar Le Phaux omdat het weer er wat warmer was dan in Nederland. Dit jaar vond je er minder grote hitte dan in Nederland. Het bleef rond de 30 graden en een onweersbui af en toe hield het gras groen. Zo kan het weer een motivatie blijven om naar Le Phaux te reizen. En we horen vaak terug dat ons aanbod ook cool is…

In bijgaande nieuwsbrief een terugblik op het Bleu et Vert seizoen in Le Phaux, Bel Any en het zangweekend in Wamel. En we kijken vooruit naar het programma van 2019. In Le Phaux breiden we de week uit met een extra dag. Lees het in deze nieuwsbrief.

ATTENTIE! Deze nieuwsbrief bevat een uitnodiging. Hij staat op blz 6. Op 15 september ben je van harte welkom op de opening van de expositie Nieuwe Streken. Hier kun je werk bekijken van de Retourzaterdagengroep en van Gerrit. De tentoonstelling is al volledig ingericht en ziet er kleurrijk en veelzijdig uit. We hopen je te zien op die zaterdag de 15e september!

ALT-TEKST

Op deze foto zie je werk van Janni Hagoort, lid van de zaterdaggroep.

Een tweede expositie met Gerrit’s Waterwerken deze maand is tijdens de Open Atelierroute KunstBakens. Het viert dit jaar zijn 10e editie. Hans de Raad exposeert dan als gast in de Kerkstraat. Je leest het op de voorpagina.

De 81e nieuwsbrief heeft een recorddikte van 10 pagina’s. Laat je er niet door afschrikken! Je hoeft niet alles te lezen. Ik sla ook stukken over in de Volkskrant. Scroll door de nieuwsbrief en lees alleen dat wat je interessant vindt.


De spanning in de fototitelwedstrijd blijft huizenhoog. Opnieuw is de nummer 1 gewisseld. Met nog vier afleveringen te gaan, staat de top van het klassement nog altijd heel dicht bij elkaar. Ze geven elkaar geen duimbreed toe!

Verder weer een recept uit de B&V keuken en een aflevering over de liefde in Le Phaux. Marthe schreef een gedicht op een beeld van Roos, Gerrit Zonnebril vertelt over het einde van Mitsubussie en Kwassie zingt een Afscheidslied.

Je vindt dit en nog veel meer in de 81e nieuwsbrief. We wensen je er veel plezier mee! We ontvangen na elke nieuwsbrief mails met reacties. Dat vinden we heel fijn!

We wensen jullie een kleurige nazomer met heerlijk herfstweer.

Hartelijke groet, mede van Susan, Marthe en Jasmijn,

Gerrit van Meurs, Bleu et Vert.