Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Hoe groots kun je genieten?

Verwenweek en Atelierweek, Le Phaux, Auvergne, Frankrijk


Van 13- 20 juli organiseert Bleu et Vert een Verwenweek en een Atelierweek.

Verwenweek:

ALT-TEKST

Luieren, kletsen, lezen en lekker eten onder de notenboom. Maaltijden die nóg iets specialer zijn dan de toch al zo rijke dis in Le Phaux. En naderhand natafelen voor iedereen, want in een verwenweek heb je géén corvee.

ALT-TEKST

Als je in deze week wat langer wil uitslapen dan kraait daar geen haan naar. We ontbijten wat later met de groep, maar je kunt ook zelf bepalen hoe laat je ontbijt. Elke dag heb je ruim de tijd om te luieren, te lezen, te zwemmen, een wandeling te maken, etc.

ALT-TEKST

En toch bieden we ook elke dag iets cre-actiefs: een wandeling langs een wildstromende beek, kunst maken op een mooie plek in het bos met ter plekke gevonden natuurlijke materialen, een schilderworkshop zonsondergang schilderen, ansichts tekenen en aquarelleren in het Middeleeuwse plaatsje Cervières, etc.
Schrijf je in voor deze heerlijk rustige en toch creatieve vakantieweek.


Atelierweek

ALT-TEKST

In een atelierweek werk je zelfstandig aan je eigen beeldende plan. Je kunt deze week gebruiken om te tekenen, schilderen en/of te beeldhouwen. Je kunt werk maken naar aanleiding van het landschap rondom Le Phaux, maar je kunt ook werken naar een eigen inhoud of thema.

ALT-TEKST

Je bent in een schilderachtige omgeving, weg van je eigen woning waar de afleidingen steeds op de loer liggen. Je bent geen tijd kwijt aan boodschappen en andere huishoudelijke beslommeringen. Wij zorgen voor ideale omstandigheden waarin je je geheel kunt richten op je eigen creatieve proces.

ALT-TEKST

De atelierweek is geschikt voor professionele kunstenaars en voor gevorderde amateurs. We verwachten dat je zelfstandig beeldend kan werken. Er is tijdens werktijd geen docent aanwezig of beschikbaar.Schilderezels, -gereedschap en -materialen zijn aanwezig en te gebruiken. Beeldhouwbokken en -gereedschappen zijn aanwezig en te gebruiken.

ALT-TEKST

Elke dag is er een tijd dat Gerrit beschikbaar is als klankbord. Samen kunnen we kijken naar je vorderingen en beschouwen wat een logische vervolgstap zou kunnen zijn. We kunnen praten over de logica van de keuzes die je maakt en over de moeilijkheden en valkuilen die je tegenkomt.
Met degenen die dat willen, kunnen we ook aan het eind van elke dag gezamenlijk elkaars werk bekijken en beschouwen.
Foto: Pauline Zwart

ALT-TEKST

Let wel: Gerrit is bovenal een teken- schilderdocent. Hij kan reageren op de vormgeving van beeldhouwwerken, maar hij heeft onvoldoende technische kennis over het beeldhouwen om er les in te kunnen geven. Daarom verwachten we dat deelnemers aan de atelierweek volledig zelfstandig kunnen werken.

ALT-TEKST

Je betaalt deze week het gewone cursusgeld voor het gebruik van de beeldhouwschuur, gereedschap en materialen, voor de beschikbaarheid van Gerrit als klankbord en voor de extra verzorging: Zo hoef je bij voorbeeld geen corvee te doen!
Aan het eind van de atelierweek kunnen we een presentatie maken van het werk wat die week tot stand is gekomen.