Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

3waml-08retourdagen

Retourdagencyclus: begeleiding van gevorderde schilders

Na elke zomer start Bleu et Vert met de retourdagencyclus. Dit is een serie van zeven vrijdagen of zeven zaterdagen van september tot en met mei. De retourdagen zijn bestemd voor gevorderde schilders, bedoeld als stimulans voor mensen die thuis willen tekenen/ schilderen.
Zou je mee willen doen? Geef het ons door. Wij zetten je naam op een lijst van geïnteresseerden. Zodra er een plek vrij komt, kiezen wij degene die het best past in de desbetreffende groep. 
Voor gevorderde schilders organiseren we ook atelierweken in Drenthe.

We verwachten je tussen 10.00 en 10.15 uur met thuis gemaakt werk. Dit bespreken we uitgebreid onder het genot van thee, koffie en taart. Deelnemers vinden het inspirerend om elkaars werk te bekijken en bespreken. Het doel is dat je werk leert analyseren en beoordelen. We praten met elkaar over het werk, over de vorm en inhoud, over de logica van de keuzes die je maakt, over de moeilijkheden en valkuilen die je tegenkomt.

Na de lunch is er tijd om verder te werken onder begeleiding. We sluiten zo’n vrijdag of zaterdag af met een uitgebreid diner. Na vijf of zes weken verwachten we je weer met thuis gemaakte tekeningen en/of schilderijen. De zevende retourdag sluiten we de cyclus af met een uitgebreide bespreking van het werk van het gehele seizoen.

Bekijk de website van (ex-) retourdagendeelnemers:
Janni Hagoort (2000- heden)
Tanja Algra (2000- heden)
Maria Vugts (coaching 2002- heden)
Lydia Lodder (2003- heden)
Irma Krabbendam (2012-heden)
Marlies Galama (2014- heden)
Hanne Post- Uiterweer (2010- 2013 en 2019- heden)
Annemarie Augustijn (2000- 2019)
Bart Mulckhuijse (2016- 2020)
Gerard Akerboom (2016- 2019)
Ernst van Es (2004- 2009)

Langs de groene dijken aan de weidse Waal

Kunstzinnige cursussen en coaching in Gelderland, Nederland

Wamel ligt in het Land van Maas en Waal. Dit gebied ligt ingeklemd tussen de Maas en de Waal en strekt zich uit van Wychen tot Zaltbommel. Je vindt hier de rijkdom van een oerhollands landschap met schilderachtige uiterwaarden, eindeloos slingerende dijken en traag stromende rivieren.

In het voorjaar staan de fruitbomen in volle bloesem. De dijken zijn wit en geel gekleurd door uitbundig bloeiend fluitekruid en koolzaad. Nederland in volle glorie biedt volop kleur om te tekenen en schilderen!
Sinds 2020 organiseren we geen zangdriedaagse meer in Wamel. Er is nog wel een Bleu et Vert zangweek in de Franse Ardennen.
Al eerder zijn we opgehouden met het organiseren van de teken- schilderdriedaagsen. We organiseren nog wel Retourdagengroepen in Wamel en je kunt coaching aanvragen.

Data en prijzen. We hanteren in onze prijzen een vroegboekkorting. Je kunt flink besparen als je je op tijd aanmeldt en het gehele cursusbedrag in één termijn overmaakt.

Retourdagencyclus. Zeven vrij- of zaterdagen per jaar komt een groep gevorderde schilders bij elkaar om hun werk te bespreken. De deelnemers vinden het inspirerend om resultaten en ervaringen uit te wisselen. We praten over het werk, over de vorm en de inhoud, over de logica van de keuzes die je maakt, over de moeilijkheden en de valkuilen die je tegenkomt. In beide groepen is soms jarenlang geen plaats beschikbaar gekomen. Maar er zijn ook jaren met wisselingen. Wellicht komt er weer plek vrij per september 2021.

Coaching.  Bleu et Vert biedt coaching aan bij de ontwikkeling van je schilder- en tekenvaardigheden. De coaching bestaat uit een gesprek van een uur over je meegebrachte werk. Middels vragen en antwoorden, tips en stimulerende opmerkingen zet Gerrit met enthousiasme, humor en respect een toon waarin je werk tot verdere ontplooiing kan komen. Individuele begeleiding via coachingsgesprekken doet hij al sinds 2003.

Teambuiling of feest. Heb je iets te vieren? We maken het mogelijk met een creatieve of kunstzinnige invulling. We gieten je bedrijfsuitje of teambuilding in een persoonlijk op maat gemaakt jasje. We geven je vrienden- of familiefeest een kleurrijke uitdossing. En als je het wilt, kunnen we er ook nog een feestelijke catering bij verzorgen.