Bleu et Vert

creatieve vakanties

tekenen, schilderen, beeldhouwen, zingen, theater
in Frankrijk en Nederland

Er waait een nieuwe wind

De Wad'nweek 2017 was een van de meest onstuimige uit de geschiedenis. Meerdere dagen was de wind stormachtig en konden we niet zeilen. Gelukkig vonden we in Zoutkamp een ruime en inspirerende binnenlocatie waar we met veel enthousiasme twee dagen hebben kunnen schilderen. De foto's van de Wad'nweek 2017 vind je hier.

Een echte Bleu et Vert Wad'nweek heeft een keur aan avontuurlijke onderdelen. Elk jaar vallen we droog op een plek tussen vogels, zeehonden en tal van andere diertjes en piertjes. We kunnen dan een uitgebreide wandeling maken en het veelzijdige Wad'nleven ontdekken. Vóór het droogvallen duikt het dappere deel van de bemanning al even in het zilte water voor een koude plons.

Vogels en zeehonden zijn de meest zichtbare bewoners van het Wad. We komen ze elk jaar weer tegen. Zeehonden zonnen behaagziek op drooggevallen zandplaten.

De zonsondergang op het Wad kan spectaculair zijn. Soms zet ze alles in een gouden gloed. Grote vluchten vogels voeren adembenemende choreografieën uit in dit betoverend decor.

Je zou het bijna vergeten: maar tekenen en schilderen is een belevenis in dit bijzondere natuurgebied. De inspiratie ligt hier voor het oprapen.
Lees verder op de pagina Omgeving waarom de Waddenzee zo'n bijzonder gebied is.

Indien je weinig financiële middelen hebt, is deze week toch ook bereikbaar. Via de Bleu et Vert veiling kun je voor een beperkt bedrag mogelijk toch mee zeilen en schilderen. Lees er meer over op de pagina data en prijzen.